Мешканці будинків, які розташовані навколо парку культури та відпочинку у Львові, скаржаться на порушення тиші під час проведення масових заходів та святкувань і просять перенести їх за межі міста.

На сайті петицій Львівської міської ради з’явилася петиція, в якій стверджується, що мешканці Франківського району міста Львова, а саме вулиць Героїв Майдану, Глінки, Бой-Желенського,Остроградських, Лукаша, Стрийської, Вітовського та інших прилеглих до них, потерпають від значних незручностей, порушення тиші та правопорядку під час проведення масових заходів та святкувань у Парку культури та відпочинку ім.Б.Хмельницького та на площі перед Національною академією сухопутних військ України ім. Гетьмана Петра Сагайдачного.

«Так, під час проведення заходів та фестивалів до Дня міста Львова, Leopolis Jazz Fest, Leopolis Grand Prix, Street Food So Good та інших впродовж року у вказаному районі проїзд громадського транспорту по вулиці Стрийській, Вітовського та Сахарова призупинений або змінений, що ускладнює доїзд жителів. А також мешканці не можуть заїхати власним транспортом. Окрім того від порушення тиші після 22:00 год від гучної музики з парку, криків, співів відвідувачів під вікнами жилих будинків та справляння потреб у під’їздах будинків. Також коли монтуються конструкції для проведення заходів,  то дозволяють заїзд великим вантажним машинам. А от батьки з дітьми не мають можливості потрапити до парку», - говориться у петиції.

Тому автор петиції пропонує перенести такі святкування за місто, до прикладу, на Арену-Львів.

Наразі петиція набрала аж один голос. Цікаво, що з’явилася вона наступного дня після святкування 30-річчя Збройних сил України.

Директор парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького у Львові Олександр Молодий у коментарі «Вголосу» зауважив, що мешканці будинків, які оточують парк, мають певні привілеї, живучи біля такого затишного місця. Але час від часу мусять миритися з певними незручностями. Як це роблять мешканці в інших містах та країнах.

Як приклад він навів проведення Гран-прі Формули-1 у Монако.

«Коли там проходить Формула-1, то місто встановлює дуже жорсткі правила для мешканців. Там забороняють паркування кілька днів, не працюють крамниці та кав’ярні там, де проходить траса. І люди дотримуються цих правил», - каже він.

Також, нагадаємо, як повідомляв «Вголос», у Львові в парку культури та відпочинку на час різдвяно-новорічних свят сховали за ґратами хвойні дерева аби їх не покрали.

ІА "Вголос": НОВИНИ