20 та 21 жовтня на Львівщині з 7:00 до 22:00 застосовують графіки обмеження електроенергії та потужностей промислових споживачів.

Про це сьогодні, 20 жовтня, повідомив головний диспетчер західного регіону НЕК Укренерго Роман Федун.

За його словами, це потрібно для того аби енергосистема України не розбалансувалася і не довелося застосовувати повне вимкнення споживачів.

«Ми маємо надію, що це дозволить нам в ці два дні стабілізувати ситуацію та обійтися без так званих віялових вимкнень», - зазначив він.

Що стосується побутових споживачів, то їх енергетики просять перевести своє життя в нічний час. Адже, за словами Романа Федуна, вночі, коли мешканці лягають спати, споживання електроенергії різко падає. І підіймається зранку, коли всі прокидаються та йдуть готувати свою каву.

Каву вночі він не просить пити. А ось користуватися пралками, прасками та інші електроприладами радить вночі. Тоді добове споживання електроенергії вирівняється.

За словами технічного директора ПрАТ «Львівобленерго» Романа Іванціва, на сьогодні вже розроблені графіки знеструмлення побутових споживачів. Проте, на разі, їх ще не застосовують.

«Ми їх застосуємо у випадку критичних ситуацій», - зазначив він.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», приватний бізнес Львова знехтував проханням економити електроенергію.

ІА "Вголос": НОВИНИ