За 12 тисяч доларів США мешканець Львівщини переправляв за кордон чоловіків призовного віку, які ухилялися від призову.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, житель Львівщини налагодив схему незаконного переправлення військовозобов’язаних громадян України через держкордон на період дії воєнного стану. За грошову винагороду у 12 тис доларів США з особи, підозрюваний обіцяв надати документи для безперешкодного перетину кордону військовозобов’язаним чоловікам. 

Чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України після одержання ним всієї суми.

Слідчі дії тривають, вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням ГУ НП у Львівській області за матеріалами Управління СБУ у Львівській області.

Як уточнили у поліції Львівської області, зловмисник, 22-річний мешканець Яворівського району повинен був надати «замовнику» - чоловікові призовного віку, комплект документів, які надають тому право безперешкодного перетину державного кордону України. 

Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.
Досудове розслідування триває, за рішенням суду підозрюваний перебуває під вартою.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо також, як повідомляв «Вголос», за добу мешканці Львівщини звернулися до поліції майже тисячу разів.

ІА "Вголос": НОВИНИ