Спецслужба викрила ще двох поплічниць ворога, які брали активну участь в деструктивних інформаційних кампаніях рф проти України. Ними виявились мешканки Львівщини.

Про це повідомляє управління СБУ у Львівській області.
 
Після повномасштабного вторгнення, використовуючи акаунти у соцмережах, зловмисниці активізували російську пропаганду. Для масового поширення кремлівських наративів серед українців, вони «розганяли» заклики на підтримку ворожих військ, виправдовували злочини окупантів та заперечували збройну агресію.

 
В ході слідчо-оперативних дій встановлено, що одна з жінок підтримує тісні зв’язки з родичами з рф, які брали участь у збройній агресії проти України та становлять загрозу національній безпеці.
 

Наразі фігуранткам повідомлено про підозри у вчиненні злочинів за ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечування збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) та ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) КК України.
 

 
Тривають слідчі дії.
 
Заходи із викриття зловмисниці проводили оперативники Управління СБУ Львівщини, Стрийського РВ та слідчі спецслужби за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.
 
Читайте також у «Вголосі»: у Львові повідомили про масове мінування торгових центрів. 
 

ІА "Вголос": НОВИНИ