Мешканці Донбасу шанують тільки сильну і жорстку владу – такою має бути наша влада. Має показати: всі, хто вчиняв злочини проти України, будуть покарані. І всі мають у цьому переконатися.

Про це в інтерв’ю «Вголосу» розповів доцент кафедри культурології Києво-Могилянської академії, політолог, філософ, публіцист, колумніст, журналіст Ігор Лосєв у відповідь на питання: «Коли Крим і Донбас повернуть з окупації, чи можливо буде ментально з окупації повернути мешканців цих територій?».

«Якщо цього не буде, а знову почнуться всі ці примиренські позиції, тамтешнє населення шанувати Україну не буде. Навіть більше: жодних договорняків. Там узагалі тривалий час мають існувати військово-цивільні адміністрації. І не треба проводити жодних виборів, бо знову оберуть негідників антиукраїнських», – зазначив філософ.

За його словами, на Донбасі взагалі протягом 7-10 років виборів бути не має.

«Треба очистити спочатку цю територію від усієї цієї антиукраїнської гидоти, бандитизму, колаборантів і зрадників. І вже тоді можна говорити про вибори. А якщо таким людям догоджати, вони це сприйматимуть як слабкість. А слабких, як відомо, завжди душили. Добре ставлення треба показати потім, спочатку ж – суворість щодо тих, хто коїв злочини, співпрацював з окупантом, агресором. І коли населення це побачить, принаймні знатиме, що можна, а чого – ні, що є певна «червона лінія» і треба бути лояльним громадянином України. Тільки жорсткі та рішучі дії будуть мати величезний виховний ефект», – резюмував журналіст.

Більше читайте тут: «Інтелектуал Ігор Лосєв: «Щоб залишитися на мапі Європи, нам потрібен менталітет народу-воїна».

ІА "Вголос": НОВИНИ