Сьогодні, 3 листопада, на вул. Малоголосківській мешканці Львова вийшли на  тиху акцію протесту – парасольний пікет проти переущільнених забудов.

Про це повідомляє ГО «Розвиток громади».

Символ протесту - розкрита парасоля, яка захищає від дощу. Таким чином, на думку організаторів протесту, так люди прагнуть захисту від незаконних дій чинної міської влади!

«Як відомо, у мікрорайоні Під Голоском, через недолугі рішення міських чиновників, значно перевищенні показники як кількості людей на гектар площі, так і відсотковості забудови ділянок і їх висотності. А це означає, що замість закладених у генплані 10-12 тисяч осіб, тут зовсім скоро буде мешкати близько 40 тисяч попри цілком відсутню інфраструктуру: немає відповідної кількості садочків, шкіл та нормальних доріг», - зазначено у повідомленні.

Відтак місцеві мешканці вимагали, аби влада їх почула. Серед вимог - мараторій на нове будівництво допоки перш за все не збудують нормальної інфраструктури, декілька нових дошкільних закладів освіти, школу, дитячі  майданчики та дорогу.

Нагадаємо, що ГО "Розвиток Громади» спільно з мешканцями вже напряцювали механізм, завдяки якому вдалось зарезервувати 3 земельні ділянки під освітні заклади. Також спільно подали великий проект на Громадський бюджет Львова для зведення у районі багатофункціонального відпочинкового простору. А ще напрацювали будівництво тимчасової дороги (вул. Щепова) для об'їзду великогабаритної будівельної техніки.

ІА "Вголос": НОВИНИ