На навчання у суботу, 18 жовтня, прийшли близько сотні львів’ян, передає кореспондент «Вголосу».

Крім навчань з надання першої медичної допомоги, головних правил ведення бою у місті та знешкодження вибухонебезпечних предметів, військові експерти навчили людей основ самооборони.

Зокрема, львів’яни, які були присутні на заході, навчились оборонятися від нападника, у якого є холодна зброя.

Народний депутат від ВО «Свобода» Ірина Фаріон у коментарі «Вголосу» розповіла, що в умовах, які зараз є на сході нашої держави, кожна людина зобов’язана знати, як поводитись під час військових дій. Адже ніхто не може прогнозувати, як розвиватиметься ситуація далі.

«Верховна рада проголосувала постанову про неможливість мобілізувати студентів, але натомість постановила відкрити уроки «Захист Вітчизни». Наші навчання – прелюдія «Захисту Вітчизни». Дитина, яка сьогодні сюди прийшла, зацікавилася тим, що тут демонструють, і вже у школі має отримати системні знання. Будемо вважати, що це є поштовхом для отримання досвіду ще з цього дуже страшного і нелегкого боку. Бо, на жаль, не було ще такої доби у нашій історії, яка не була б оповита війною», – сказала нардеп.

Вона додала, що на навчання люди приходять цілими сім’ями, і кожен може отримати там щось корисне для себе.

«Чоловіки вчаться збирати і розбирати автомат Калашникова, тобто згадують те, чого їх навчали ще за совєтів. Це був правильний вишкіл. Ми зареєстрували Стратегію національної безпеки, яка передбачає вишкіл абсолютно усіх чоловіків, які мають проходити через військовий призов. Якщо чоловік тут ходить і оглядає зброю, амуніцію, все, що тут є, це також моральна підготовка до іншого, серйозного навчання. Це вже шоста зустріч і на неї приходять люди, значить, треба продовжувати влаштовувати такі навчання», – наголосила Ірина Фаріон.

Зазначимо, що сьогодні о 15:00 військово-практичні навчання розпочнуться й у мікрорайоні Рясне-2 на території ЗСШ № 100 (старша школа).

Нагадаємо, цикл військово-практичних навчань у Львові розпочався 13 вересня для мешканців Франківського району міста. Щосуботи навчання проходитли у кожному районі міста.

Акція відбувається з ініціативи молодіжного об’єднання «Львівський Євромайдан», громадської організації «Студентська Свобода Львівщини», за інформаційної підтримки департаменту Державної служби з надзвичайних ситуацій Львівської ОДА, департаменту освіти і науки ЛОДА та за практичною участю Академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного.

ІА "Вголос": НОВИНИ