У 2021 році село Воля-Гомулецька приєднали до Львова. Тепер населений пункт належить до Шевченківського району міста.

Про автобусне сполучення посадовці не подумали. Вже більше трьох місяців мешканці села не можуть нормально добратися на роботу чи додому, адже автобус не курсує. Місцевий перевізник без жодних пояснень зійшов із маршруту. Люди добираються, як пощастить.

«Ввечері мушу постійно до когось дзвонити, щоб підсісти в машину та доїхати на роботу, а якщо нікого немає, то йду пішки до траси», - розповіла мешканка Волі-Гомулецької Оксана Денис.
Для того, щоб сісти на автобус, мешканці села повинні йти пішки чотири кілометри до найближчого населеного пункту.
«На роботі потрібно відпрацювати 12 годин на ногах. Добирання це просто жах, нам потрібна маршрутка», - наголосила Галина Смик.
Пані Галина зазначає, що працює медиком та весь вільний час витрачає на добирання на роботу.

Місцеві кажуть, що добиратися на сусідніх сіл доводиться пішки по вузькій дорогі, на якій «літають» вантажівки та немає тротуару. Через відсутність маршрутки студенти запізнюються на навчання, люди також переживають за підлітків та дітей.

«В мене є студент , який їздить до Львова. Він зранку встає і йде на 22 маршрутку , а якщо її нема , то іде ще 4 кілометри пішки на 8 маршрутку , а на неї теж неможливо сісти, бо то час пік і назад таким самим чином іде пішки», - розповіла мешканка Волі-Гомулецької Наталія Жеребецька.
Нещодавно міська рада пообіцяла місцевим продовжити 22 маршрут, який раніше ходив до сусіднього села. Але мешканці такому не раді.
«22 маршрут не їздить , бо він зробить один маршрут і далі ламається, а до нас він не курсує, він курсує лише туди, де закінчується асфальт. Хочуть доробити дорогу і пустити той маршрут до нас , алеє тільки одна маршрутка на весь маршрут і вона постійно не на ходу», - зазначає Денис Оксана.
До створення Львівської ОТГ, проблем з транспортом не було. Чому перевізник з’їхав з маршруту у Ратуші людям досі не пояснили. Депутати розповідають, що у всьому винна неорганізованість міських чиновників - вони просто ввели людей в оману.
«Тут лукавить міська рада, адже було звернення ЛМР до замовника перевезень- це офіційний лист з проханням розірвати договори з приміськими перевізниками», - повідомила депутатка львівської Райради від «ЄС» Олександра Андрес.
Мешканці Волі-Гомулецької вимагають повернути старий маршрут та наголошують, що приєднання до Львова дало тільки проблеми.

ІА "Вголос": НОВИНИ