Про це повідомив директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та промисловості Львівської обласної державної адміністрації Василь Лозинський під час брифінгу сьогодні, повідомляє кореспондент «Вголосу».

Василь Лозинський зазначив, що держава відшкодовує 15 відсотків річних у національній валюті за кредитами, отриманими на заходи з енергозбереження, та 20 відсотків за кредитами, отриманими на заходи, орієнтовані на використання альтернативних до газу джерел енергії.

Для того, щоб держава відшкодувала відсотки за кредитом, мешканці області повинні звернутися до кредитних спілок чи банків-партнерів програми. Людині потрібен паспорт, ідентифікаційний код, довідка про доходи за півроку, а також рахунок для товару, на відсотки за кредитом за який вона хоче отримати компенсацію. Інших документів чи підтверджень із обласної державної адміністрації банки не вимагають. Операторами програми є банки: ВАТ АКБ «Львів», ВАТ «Ощадбанк», ПАБ «УКРІНБАНК», ПАТ «ОКСІ БАНК», ПАТ «Міжнародний інвестиційний банк» та кредитні спілки: «Анісія», «Вигода», «Самопоміч», «Довіра», «Єднання», «Бойківщина», «Шанс»,  «Гільдія вуглекопів», «Львівська».

Головною умовою того, що клієнтові буде компенсовано кошти за кредитом, є вчасне його погашення.

За словами Василя Лозинського, цього року на Львівщині вже оплачено 1775 кредитів.

Лідером серед усіх регіонів є Львів, а також Золочівський та Городоцький райони.

Начальник відділу організації роздрібного кредитування філії Львівського обласного управління АТ «Ощадбанк» Іван Павлів розповів, що максимальна сума кредиту становить 50 тис. грн. Термін кредитування – 3 роки. Кредити можна взяти на модернізацію помешкань, зокрема заміну вікон, утеплення будинку, теплові насоси, сонячні колектори і встановлення твердопаливних та еклектичних котлів та котлів, відмінних від газових.

ІА "Вголос": НОВИНИ