Про це розповіли представники ПАТ «Львівобленерго» під час прес-конференції сьогодні, повідомляє кореспондент «Вголосу».

Споживачі електроенергії можуть здійснювати розрахунки за електричну енергію за тарифами, диференційованими за періодами часу: тризонними (нічний, напівпіковий, піковий) та двозонними (нічний, денний). Для цього необхідно встановити багатозонний (багатотарифний) лічильник.

Директор з маркетингу ПАТ «Львівобленерго» Андрій Скрипник розповів, що в нічний час діють інші, зменшені тарифи на електроенергію.

«Проаналізувавши досвід роботи з диференційованим обліком електричної енергії у наших споживачів та маючи аналітику з інших регіонів, ми дійшли висновку, що, якщо споживач у нічний час доби споживає за місяць 20-25 кВт-год., то доцільності встановлення багатофазового лічильника немає. Якщо ж споживач організовує свій побут так, що вночі буде працювати пральна машина, використовуватиме електрообігрів помешкання, то йому варто встановити згаданий лічильник», – розповів Андрій Скрипник.

«Якщо в нічний час за місяць користувач споживатиме понад 100 кВт-год., то зонний лічильник принесе економію коштів і буде ефективним. Окупиться зонний лічильник за теперішньої вартості трошки більше ніж за рік», – додав він.

За словами директора з маркетингу «Львівобленерго», вартість однофазного лічильника становить 1050 грн, а багатофазового – 2200 грн.

Андрій Скрипник наголосив, що встановлення багатотарифного лічильника є особливо актуальним для тих, хто використовує електричний обігрів будинку чи квартири. Він також зазначив, що Львівщина займає останнє місце в Україні за кількістю встановлених населенням багатофазових лічильників.

Встановлюють багатозонний лічильник за ініціативою споживача та за його кошти.

Придбати багатозонний лічильник та замовити його встановлення (без збільшення навантаження) можна на сайті «Львівобленерго», а також написати заяву безпосередньо в районних відділах ПАТ «Львівобленерго».

Як писав «Вголос», від 1 березня в Україні зростає вартість електропостачання, споживачі платитимуть удвічі більше, порівняно з квітнем 2015 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ