Нацбанк України оголосив ексклюзивну акцію на підтримку українських військових

Вже від сьогодні, 1 серпня можна усі «непотрібні» монети здати на користь Збройних Сил України. Таку доброчинну акцію оголосив Нацбанк, який у такий спосіб планує додатково профінансувати наших військових.

До 31 жовтня кожен громадянин зможе долучитися до акції і принести копійки або металеві гривні до пунктів прийому «Сміливої гривні». Саме так називається акція зі збору металевих грошей для армії. Принести металеві гроші можна до відділень АТ «Ощадбанк» та АТ «ПУМБ», де будуть розташовані відповідні пункти прийому монет 10, 50 копійок та 1, 2, 5 і 10 гривень. Сума зібраних коштів буде перерахована на потреби Збройних Сил України. 

Відомо, що зараз в обігу перебуває понад 14 млрд монет на суму більше 5 млрд грн. Значна  кількість розмінних монет, зокрема монет номіналом 10 коп. (28,5% від загальної кількості монет в обігу) та 50 коп. (9,3% від загальної кількості) часто не використовується громадянами для готівкових розрахунків та лежить у скарбничках чи кишенях. Водночас ці кошти можуть допомогти українським захисникам боронити країну від російського загарбника.

З початку повномасштабної агресії росії проти України Нацбанк зібрав на мультивалютному рахунку понад 20 млрд грн для ЗСУ. Металева гривня стане додатковим джерелом підтримки наших військових на фронті.

«Вголос» повідомляв як бійці полку «Азов» знищують російських окупантів і їхню техніку. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ