Про це повідомляє «Hubs».

«Зупинився Алчевський меткомбінат. За ним, як і передбачалося, зупинився комбінат у Дніпрі. Скільки зупинилося суміжних фірм і компаній – не знаю», – написав заступник міністра з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука у «Facebook».

Раніше в Головному управлінні розвідки Міноборони України повідомляли, що 3 травня військовослужбовці 4-ї окремої мотострілкової бригади (Алчевськ) 2 АК (Луганськ) ВС РФ почали демонтаж і вивіз обладнання з території Алчевського металургійного комбінату.

Як відомо, до окупації частини районів Донбасу Алчевський меткомбінат входив до складу корпорації ІСД («Індустріальний союз Донбасу»), разом з підприємствами «Алчевський коксохімічний завод» і «Дніпровський металургійний комбінат».

2009 року один зі співвласників корпорації – Віталій Гайдук – вийшов зі складу її акціонерів, продавши свою частку іншим акціонерам – Сергію Таруті та Олегу Мкртчану. 2010 року в ІСД повідомили, що 50% + 2 акції компанії придбала група інвесторів на чолі з Олександром Катуніним, екс-співвласником «Євразхолдингу».

2014 року 49,9% акцій ІСД було перепродано групі інвесторів, яку очолює швейцарська компанія «Carbofer», що належить Катуніну. Після чого, за даними Луганської регіональної торгово-промислової палати, «Carbofer» стала єдиним власником корпорації ІСД.

ІА "Вголос": НОВИНИ