Він підкреслив, що суверенітет України — не питання дискусії.

Президент Франції Еммануель Макрон вважає, що Росія законно висловлює свої власні занепокоєння через безпеку, а угода, яка дозволить уникнути війни в Україні, можлива, пише BBC Україна.

Перед переговорами з президентом Росії Володимиром Путіним, які відбудуться у Москві в понеділок, 7 лютого, французький президент закликав до «нового балансу» для захисту європейських держав та умиротворення Росії.

«Ми повинні захистити наших європейських братів, запропонувавши новий баланс, здатний зберегти їхній суверенітет і мир. Це потрібно робити, поважаючи Росію та розуміючи сучасні травми цього великого народу і великої нації», - сказав він.

Крім цього, президент Макрон заявив виданню Journal du Dimanche, що метою Росії є «не Україна, а роз'яснення правил з НАТО та ЄС».

Він висловив сподівання, що його діалогу з російським президентом буде достатньо, щоб запобігти військовому конфлікту. Макрон також додав, що він вірить, що Путін буде відкритим для обговорення ширшого кола питань.

Президент Франції вважає, що очікувати від Москви односторонніх заходів для деескалації ситуації  є неправильним, і сказав, що Росія має право висловлювати власні занепокоєння. Але, за його словами, налагодження діалогу з Росією не може «пройти через ослаблення будь-якої європейської держави».

Нагадаємо, протягом останніх кількох місяців Росія збирала війська на кордоні з Україною, але заперечувала плани вторгнення.

Також, в рамках Енергетичної ради ЄС-США, що відбудеться сьогодні у Вашингтоні, сторони мають обговорити шляхи зміцнення трансатлантичної енергетичної безпеки, та, зокрема, підвищення енергетичної стійкості України та недопущення використання енергії як геополітичної зброї.

ІА "Вголос": НОВИНИ