КП «Київський метрополітен», що виступає замовником будівництва ділянки лінії метро на столичний житловий масив Виноградар, повідомило, що за підсумками аукціону найнижчу ціну за виконання робіт запросило ВАТ «Київметробуд» і вже розпочато процедуру акцепту.

Про це повідомляється на сторінці «Київського метрополітену» в соцмережі Facebook.

«У системі державних закупівель Prozorro завершився аукціон на будівництво ділянки Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції »Сирець« на житловий масив Виноградар з електродепо у Подільському районі (ділянка від станції »Сирець« до станції »Проспект Правди« з двома станціями (»Мостицька« і »Проспект Правди«) і ділянкою вилочного відгалуження в бік станції »Виноградар« (I черга будівництва))», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, найнижчу ціну за виконання робіт запропонувало ВАТ «Київметробуд» - на 12 млн 214 тис. грн нижче очікуваної вартості.

«Відповідно до законодавства розпочато процедуру акцепту», - інформують у відомстві.

Відповідно до даних аукціону з сайту Prozorro, «Київметробуд» запропонував виконати зазначені роботи 5 млрд 981 млн 268 тис. 736, 07 грн з ПДВ.

КП «Київський метрополітен» оголосив тендер на будівництво ділянки метро від станції «Сирець» на житловий масив Виноградар у Подільському районі вартістю 6,3 млрд грн в січні 2018 року. Дата проведення тендеру багаторазово переносилася. Торги, що завершилися нині, КП оголосило 11 вересня. Очікувана вартість робіт на останньому аукціоні знизилася до 5,99 млрд грн.

Нова ділянка лінії метрополітену складатиметься з двох станцій – «Мостицької» і «Проспекту Правди», а також ділянки вилочного відгалуження в бік станції «Виноградар». Передбачається, що будівельні роботи триватимуть 36 місяців.

Як уже писав «Вголос», раніше з системи публічних державних закупівель стало відомо, що участь в тендері на будівництво виноградарської гілки метро на суму в 6 млрд грн бере російський бізнесмен Володимир Петрук. Це викликало шквал обурень в соціальних мережах, відтак у повторному аукціоні компанія Петрука участі вже не брала.

ІА "Вголос": НОВИНИ