Ситуація навколо Маріуполя та «Азовсталі» не змінилась, багато поранених військових, брак їжі та питної води. Проте складати зброю ніхто не збирається.

Насправді ситуація на Азовсталі залишається неймовірно складною. Ця територія стала магнітом для ворога, тому атаки не припиняються, бомбардування ідуть усіма видами зброї. Святослав Паламар в етері народного толк-шоу «Говорить Великий Львів» на телеканалі НТА, називає конкретні види озброєння, в тому числі артилерії, якими стріляють по «Азовсталі».

«Ми воюємо проти регулярної армії рф, проти ДНР-колаборантів, проти найманців вагнера і ситуація станом на зараз є вкрай важкою», - розповідає Святослав.

«Поранених є дуже багато і ви розумієте, що хлопці помирають від ран, тому, що ми не можемо їм надати кваліфіковану медичну допомогу. Ситуація з пораненими є надзвичайно критичною і ці люди уже не є комбатантами і не можуть тримати в руках зброю», - констатує Паламар.

Важко протистояти силі що переважає, важкому озброєнню, лише з автоматами.

Є декілька шляхів виходу із ситуації й процедура екстракції є найбільш вірогідною.

«Як у військових у нас є два варіанти. Перший у нас є наказ тримати оборону, який існує досі й ми не збираємось порушувати наказу вищого військово-політичного командування. (Другий) щодо екстракшн, то ми вже звертаємось і до інших світових лідерів, тому, що ми ,як командування, повинні зробити все, та і країна повинна зробити все, щоби забезпечити життя цих воїнів, які зробили так багато в плані оборони», - чітко запевняє Паламар.

З часом потепління погіршуються умови санітарії, адже навколо заводу під завалами перебуває багато трупів, як українських солдатів, так і цивільних, скоріш за все, так і ворожих орків. Повітря отруюється. Окрім того, постійне задимлення та постійне бомбардування.

«Щодо харчування і щодо води я скажу так: ми будемо ловити ворон та ловити голубів, але виконувати наказ нашого вищого командування, але насправді з іжею дуже важко, вода є технічна уже довший час, яку ми фільтруємо, переробляємо, кип'ятимо», - без краплі сумніву заявив Святослав Паламар.

Переглядати етер можете на телеканалі НТА та у мережі ютуб.

Також читайте на сайті ІА «Вголос»:

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ