П'ятий президент України, народний депутат від «Європейської солідарності» Петро Порошенко після пропозиції лідера РФ Володимира Путіна надати йому політичний притулок звернувся до президента Володимира Зеленського.

Свій коментар політик розмістив 8 лютого у Facebook.

«Наша команда неодноразово заявляла, що, переслідуючи проєвропейську опозицію в Україні, Зеленський насамперед хоче зробити подарунок Путіну. Нині це підтвердив вже сам Путін. Раджу Володимиру Олександровичу припинити радувати Путіна і зайнятися захистом країни. І саме туди спрямувати свої зусилля та зусилля правоохоронних органів, які зараз займаються Порошенком більше, ніж російською загрозою», – наголосив Порошенко.

Він порадив Путіну усвідомити, що «ми розберемося самі, тут, в Україні».

«...одвічна російська практика «опікуватися» українською політикою та політиками вже давно припинилася. Це сталося тоді, коли я був обраний Президентом України», - наголосив Порошенко.

Нагадаємо, Путін у понеділок, 7 лютого, на спільній пресконференції з президентом Франції Еммануелем Макроном заявив, що переслідування Порошенка в Україні «як державного злочинця – надмірна заявка» та запропонував п'ятому президенту України «політичний притулок».

ІА "Вголос": НОВИНИ