Світ опинився на порозі наймасштабнішої техногенної катастрофи в історії людства.

Про це заявив у зв'язку з обстрілами Запорізької АЕС міністр енергетики України Герман Галущенко, звернення якого оприлюднила пресслужба Енергоатому у Телеграмі

"Агресор продовжує завдавати нищівних ударів по Україні. Його не зупиняють багатотисячні людські жертви та трагедії. Сьогодні він хоче знищити весь світ. З танків, градів та іншої важкої артилерії упритул розстріляв енергоблоки найбільшої у Європі Запорізької атомної станції, чудово розуміючи катастрофічні наслідки таких дій. Триває бій уже на майданчику станції, поширюється пожежа", – заявив міністр.

За його словами, це війна на знищення, знищення людства та нашої планети. Ядерна та радіаційна безпека ворога не турбує. Людські життя українців, європейців та власних громадян йому байдужі.

Він наголосив, що вже кілька днів намагається донести цю тезу до МАГАТЕ.

"Ми вимагали втручання цієї міжнародної організації та жорстких рішень стосовно агресора. Але їх поки що немає. Тож ми вимагаємо не лише фахової оцінки подій, що відбуваються, а й реального втручання, вжиття найжорсткіших заходів, у тому числі з боку НАТО та країн – володарів ядерної зброї", – підкреслив Галущенко.

Нагадаємо, через обстріл росіян загорілась Запорізька АЕС. Згодом голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух повідомив, що на Запорізьку атомну електростанцію окупанти пропустили пожежників.

Джерела «Української правди» запевняють, що на Запорізьку АЕС увірвалися «кадировці», які хочуть замінувати станції. Усередині триває бій з нацгвардійцями.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що не можна передбачити, чим завершиться пожежа на Запорізькій атомній електростанції, яка виникла внаслідок обстрілу російськими військами. Однак він заявив, що Росія – це перша країна в історії, яка обстріляла атомну електростанцію.

ІА "Вголос": НОВИНИ