Олег Синютка, народний депутат України «Європейська солідарність» розповів про російську орду, допомогу НАТО і правильну постановку питань щодо нападів сусідніх країн.

Олег Синютка, народний депутат України «Європейська солідарність» в етері проєкт «Пряма мова Львова» на телеканалі НТА розповідав про російську орду

«Давайте скажемо чесно, ми ж воюємо з ордою, а такою рисою орди є що – мародерство. Коли ординські війська північно-кавказьського їхнього військового округу в Криму нагромаджувалися для атаки в Україну ім, особовому складу обійцяли, що вони на території України будуть грабувати, що вони, на жаль, дуже часто і роблять. Тому жодного сумніву і жодного подиву в тому що сьогодні творять московські окупанти на території України немає, бо вони і по своїй суті є ординці, а це означає, що люди, які нищать все на своєму шляху, вони просто елементарно грабують», - сказав депутат.

Олег Синютка зупинився на питанні НАТО про наші стосунки і про вдячність за фінансову допомогу, за озброєння.

"Це дає нам можливість сьогодні якщо цього хтось не розуміє виплачувати пенсії, виплачувати соціальні допомоги, це дає нам можливість платити заробітні плати, купляти озброєння і те, що укра\нський парламент проголосував практично податкові канікули для бізнесу, добровільна сплата для ФОПів і плата 2 відсотки для тих, які мають обіг до 10 мільярдів це не тому що у нас нема потреби в грошах. А тому що цю потребу нам дали ті країни які об’єднані в Європейському Союзі і в Північноатлантичному оборонному  альянсі», - додав Синютка.

Також, Олег Синютка висловив свою позицію про введення білоруських військ на територію України

«Мені видається, що постановка питання сьогодні чи наважиться Лукашенко на введення білоруських військ на територію України є докорінно не правильним. Питання має стояти зовсім по-іншому: чи готова українська армія відбити вторгнення білоруських військ із північного кордону України», - зазначив політик.

Синютка пригадав дискусії у студії про те чи нападе рф і теж зауважив, що питання тоді ставилось неправильно, адже важливо було розглядати насамперед чи зможе українське військо змішати з камінням і землею «російський чобіт», який ступить на нашу землю

Нагадаємо, за словами президента Польщі Анджея Дуди, який сьогодні відвідав Бухарест - основоположний акт росія – НАТО перестав діяти внаслідок російської агресії проти України.

ІА "Вголос": НОВИНИ