На думку Ігоря Телішевського, депутата Львівської міської ради 7-го скликання, будівництво крематорію у Львові виникає багато запитань, в тому числі чи будуть бажаючі скористатися послугами.

“Ми багато говоримо про те, в скільки мільйонів місту обійдеться будівництво нового комунального підприємства - крематорію. Однак, витрачивши колосальні кошти чи будуть охочі скористатися послугами крематорію? Не впевнений, що у Львові є достатньо бажаючих кремувати своїх рідних та близьких, щоб говорити про необхідність крематорію” - розповів Ігор Телішевський в ефірі Народного толк-шоу на телеканалі НТА. 

Розмови про будівництво крематорію у Львові ведуться з 2017 року, зі слів Ігоря Телішевського. Проте, вперше за 4 роки влада опублікувала проект міського крематорію, який переміг на архітектурному конкурсі.

“За часів моєї каденції, питання будівництва крематорію вже підіймалися. Тоді це були спроби маніпуляцій зі сторони міського голови, щоб заставити депутатів проголосувати за нові лізингові облігації для міста. Тепер, ми почули від заступника міського голови, що на будівництво такого об’єкту потрібно 200 млн. Але, повірте, такої суми якщо і вистачить, то тільки на саму будівлю, на самі ж печі місту доведеться чимало докласти до 200 млн грн. Чи економічно доцільно таке дороге задоволення?” - розповідає Ігор Телішевський.

Нагадаємо, нещодавно Андрій Садовий, міський голова Львова опублікував проект міського крематорію, який переміг на архітектурному конкурсі. Будівництво крематорію у Львові почали гостро обговорювати після публічної заяви депутата Львівської міської ради про недоцільність такої ідеї. Пізніше Андрій Садовий заявив, що крематорій у Львові таки буде, а його будівництво розпочнеться вже у 2022 році.

ІА "Вголос": НОВИНИ