Microsoft Corp заявила в п'ятницю, що припинить усі пожертви свого комітету політичних дій (PAC) до 2022 року всім американським законодавцям, які проголосували проти завірення вибору Джо Байдена президентом.

Виробник програмного забезпечення також припинить внески на той самий період для державних службовців та організацій, які підтримали заперечення або запропонували скасувати вибори, інформує Reuters.

Компанія Microsoft заявила, що «буде сприяти розмові з іншими бізнесами та організаціями, які хочуть зміцнити демократію, та приєднатися до них. Нещодавні події підняли питання, що мають важливе значення для PAC у всьому бізнесі ».

Президент Microsoft Бред Сміт 21 січня заявив співробітникам, що за останні чотири роки 20% пожертв PAC «надійшло членам, які проголосували проти Виборчого коледжу».

PAC для десятків найбільших американських компаній зупинили пожертви 147 членам Палати та Сенату, які проголосували проти сертифікації Байдена, включаючи Walmart Inc, Marriott Inc, AT&T Inc, Amazon.com Inc, Comcast та American Express.

Google та General Electric Co Alphabet Inc також призупинили пожертви до 2022 року, тоді як Dow Inc заявила, що продовжить призупинення для сенаторів, які голосують проти сертифікації на термін до шести років.

Читайте більше новин України та світу на Вголосі:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ