Правниче об’єднання «Право і Солідарність» напередодні свята Миколая провело у Львівській міській територіальній громаді масштабну акцію «Миколай крокує світом».

Понад сім тисяч подарунків отримали мешканців Львівської МТГ від правничого об’єднання «Право і Солідарність», куди входять депутати Львівської обласної та міської ради від «Європейської Солідарності». Протягом тижня, депутати побували у місті Винники, селах Лисиничі та Підбірці, а також відвідали низку закладів Личаківського району Львова. Ініціатори благодійної акції мали за амбітну мету встигнути передати понад 7 тисяч подарунків до свята Миколая.

Зокрема, солодкі гостинці до свята вже передали мешканцям м. Винники. Їх отримають дітки, які навчаються у дошкільних навчальних закладах, школярі 1-4 класів усіх шкіл, а також вихованці гуртків та учасники творчих колективів, центрів, які займаються розвитком дітей.

Як зазначив депутат Львівської обласної ради від «Європейської Солідарності» Григорій Козловський, така акція є доброю традицією, яка має вже десятирічну історію.

«У ці передсвяткові дні дуже хочеться, аби кожна дитина не втрачала віри у дива. Щиро радію, що в такий особливий для дітлахів день кожна дитина у Винниках точно отримає свій подарунок від Святого Миколая»,- сказав Григорій Козловський.

Однак, в межах соціального проєкту, подарунки отримали не лише дітки. Днями депутат Львівської міської ради від «Європейської Солідарності» Олексій Різник відвідав Львівське швейне підприємство «Силует» Українського товариства глухих. Підприємство успішно займається пошиттям жіночого одягу, але має свою особливість. Тут працюють люди, які мають порушення слуху та мови.

«Усі вони надзвичайні щирі та добрі люди, а їхня позитивна енергетика надзвичайно заряджає. Їхня самовіддача захоплює. Щиро дякую за теплу зустріч та можливість привітати колектив підприємства із прийдешнім днем Святого Миколая. Усі повинні відчути теплоту цього свята незалежно від віку та обставин», - сказав Олексій Різник.

Також Олексій Різник відвідав Навчальний центр Святого Івана Боско, де виховують дітей та молодь у тому числі й соціально вразливих категорій.

«Зміст цього свята – пробудити добро в серцях людей, пробудити віру в краще майбутнє і віру у те, що у житті завжди можна щось змінити на краще», - зазначив Олексій Різник.

Окрім того, подарунки передали парафії Церкви Благовіщення Пресвятої Богородиці. Депутат Львівської міської ради від «Європейської Солідарності» Юрій Ломага розповів, що нещодавно тут відбулося відкриття катехитичної школи.

«Насправді це прекрасне місце, де дітям допомагають краще зрозуміти християнські дороговкази до щасливого християнського життя. Мені було приємно вкотре зустрітися із духовними наставниками наших діточок та передати їм подарунки, аби Миколай прийшов і до них», - сказав Юрій Ломага.

Також Юрій Ломага, відвідав с. Лисиничі та передав святкові подарунки отцям храму Покрови Божої Матері ПЦУ та храму святої Параскеви  УГКЦ, які розподіляють їх між дітками. Солодкі гостинці депутати також передали й у школу с. Підбірці. Депутати кажуть, що акція «Миколай крокує світом» спонукає людей творити добро. Її мета – зробити так, щоб якомога більше дітей у цей святковий день раділи та посміхалися.

ІА "Вголос": НОВИНИ