Львівський міський голова Андрій Садовий заявив, що з приходом епідемії коронавірусу перевів мерію у режим “дуже серйозної економії” і скоротив витрати на чиновників. А після цього — вже вкотре виписав сотні тисяч гривень премії своїм заступникам.

Про це пише видання «Варіанти», публікуючи документи, надані Львівською міською радою.

Так, у квітні цього року заступнику міського голови Львова з питань розвитку Андрію Москаленку нарахували 74 340 грн заробітної плати. Зокрема, у цю суму увійшла премія за березень – 50 400 грн (у його зарплату за березень премія за поточний місяць не входила, однак тоді йому нарахували премію за лютий у 45 360 грн).

Заступниці міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірині Маруняк нарахували 98 200 грн заробітної плати. Зокрема, у цю суму увійшла премія за березень – 63 000 грн (у її зарплату за березень премія за поточний місяць не входила, однак тоді їй нарахували премію за лютий у 56 700 грн)

Директору департаменту «Адміністрація міського голови» Львівської міської ради Євгену Бойкові нарахували 51 371,25 грн заробітної плати. Зокрема, у цю суму увійшла премія за березень – 36 450 грн.

Заступнику міського голови Львова з питань безпеки міста Сергію Бабаку нарахували 66 956,25 грн заробітної плати. Зокрема, у цю суму увійшла премія за березень – 44 100 грн (у його зарплату за березень премія за поточний місяць не входила, однак тоді йому нарахували премію за лютий у 44 100 грн).

Заступнику міського голови Львова з фінансово-економічних питань Геннадію Васьківу нарахували 60 981,37 грн заробітної плати. Зокрема, у цю суму увійшла премія за березень – 35 700 грн (у його зарплату за березень премія за поточний місяць не входила, однак тоді йому нарахували премію за лютий у 29 232 грн).

Заступнику міського голови Львова з містобудування Любомиру Зубачу нарахували 74 160 грн заробітної плати. Зокрема, у цю суму увійшла премія за березень – 50 400 грн (у його зарплату за березень премія за поточний місяць не входила, однак тоді йому нарахували премію за лютий у  45 360 грн).

Заступнику міського голови Львова та бізнес-омбудсмену Сергію Кіралю нарахували 82 320 грн заробітної плати. Зокрема, у цю суму увійшла премія за березень – 50 400 грн (у його зарплату за березень премія за поточний місяць не входила, однак тоді йому нарахували премію за лютий у 7 560 грн).

Нагадаємо, що премії собі та заступникам Садовий виписував і в січні, і в лютому, і в березні. Окрім того, в ці місяці Садовий видав собі та заступникам додатково по 100 000 грн “матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових питань”. Також напередодні стали відомі річні зарплати заступників міського голови Львова й керівників управлінь Львівської міської ради — чиновники виявилися мільйонерами. Про це детальніше читайте у статті: Львів’яни, вас пограбували!

ІА "Вголос": НОВИНИ