Російські військовополонені утримуються в таборі на заході України та на 51-й дільниці майже в кожному регіоні відповідно до норм міжнародного права.

Про це повідомляють на сайті Міністерства юстиції України.

«Табір для військовополонених охороняється. Для утримуваних тут осіб створенні належні побутові умови, організовано медичне забезпечення. Важливо, що військовополонені працюють. Вони не проводять своє буття, просто дивлячись у стелю. Вони займаються деревообробкою та приносять користь для українського суспільства», – зазначив в ефірі єдиного телемарафону UAразом Міністр юстиції України Денис Малюська.

У Мін'юсті зазначають, що якщо неможливо доставити військовополонених у табір, їх можуть тимчасово тримати на дільницях у звичайних місцях ув’язнення та СІЗО. Але окремо від засуджених.

Також на дільницях знаходяться військовополонені, яких найближчим часом можуть обміняти на українців.

Українські чиновники сподіваються, що, якщо росіяни побачуть, що в Україні добре ставляться до полонених, то також будуть добре ставитися до українських полонених.

«Адже ми, зокрема і у питанні поводження з військовополоненими, не можемо поводити себе як варвари. Тому що ми – країна цивілізована, ми – частина європейської спільноти. Крім того, я впевнений, що коли ми показуємо, як ми утримуємо російських полонених, – ці кадри неодмінно побачать в рф, і ми розраховуємо, що вони будуть наших громадян утримувати в аналогічних умовах, доки ми їх не обміняємо», – наголосив Денис Малюська.

Читайте також на ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ