У Держрезерві провели першу за останні роки ревізію державних запасів — вона виявила тотальні розкрадання.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

«Напівпорожні склади, зникнення тисяч тонн запасів у невідомому напрямку, прострочені продовольчі товари на сотні мільйонів гривень, катастрофічний технічний стан підприємств, господарський безлад і багатомільйонні фінансові махінації – це перелік лише деяких основних пунктів з висновку Держаудитслужби, яка проводила ревізію Держрезерву», – йдеться у повідомленні.

Очільник Мінекономіки назвав таку ситуацію «кричущою». Із зерном, наприклад, так: воно зіпсоване настільки, що його навіть неможливо використовувати для кормів – всього такого зерна у резервах на 35,5 млн гривень. Сталося так через недбале та неналежне зберігання без дотримання будь-яких регламентів.

Під час перевірки складів із продуктами харчування аудитори виявили, що там є продукти, термін придатності яких давно сплив – загалом таких товарів знайшли на 100 мільйонів гривень. Прострочених непродовольчих товарів ще більше – на 200 мільйонів.

«Щодо фінансово-господарської діяльності підприємств Держрезерву, то сума порушень склала 31,4 млн грн. По апарату Держрезерву – порушення на 1,7 млн грн. Також ревізіями встановлені порушення законодавства при здійсненні публічних закупівель без укладання договорів», – йдеться у повідомленні.

Усі ці матеріали передали до поліції, НАБУ і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

ІА "Вголос": НОВИНИ