Всього в списку вказано 210 імен: 114 високопоставлених російських чиновників і 96 олігархів, повідомляє Bloomberg.

Зокрема, в списку вказані російські олігархи Олег Дерипаска, Роман Абрамович, Володимир Потанін.

Агентство вказує, що незважаючи на те, що до вказаних в списку людям не будуть застосовуватися будь-які санкції, банки та інші установи в США і Європі все одно можуть відмовитися від ведення з ними справ.

Як уточнює Радіо Свобода, у звіт внесли керівництво адміністрації президента Росії, зокрема, голову адміністрації Антона Вайно, його заступника Олексія Громова, речника Володимира Путіна Дмитра Пєскова, радника президента Владислава Суркова. Також до переліку потрапили спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко, спікер Держдуми В’ячеслав Володін, голова «Росснефти» Ігор Сєчін, голова «Газпрому» Олексій Міллер, директор служби внутрішньої розвідки Сергій Наришкін і директор ФСБ Олександр Бортников.

Серед фігурантів «списку олігархів» є також російські бізнесмени Алішер Усманов, Роман Абрамович, Сулейман Керімов, засновник «Лабораторії Касперського» Євген Касперський, Петро Авен і Володимир Потанін, Аркадій і Борис Ротенберги, Геннадій Тимченко та Олег Тиньков.

BRK: Treasury lists 114 high-level Russian Govt officials. Here it is >> pic.twitter.com/Yec2XeY46f

— Christina Wilkie (@christinawilkie) 30 січня 2018 р.

BREAKING: Treasury list of Russian Oligarchs released. “Those individuals who, according to reliable public sources, have an estimated net worth of $1 billion or more.”

Here’s the list. pic.twitter.com/x7crtZNU5f

— Christina Wilkie (@christinawilkie) 30 січня 2018 р.

ІА "Вголос": НОВИНИ