Гол із пенальті Максима Ковальова в першому таймі приніс перемогу «Інгульцю» над «Рухом» у перенесеному поєдинку 10-го туру УПЛ (1:0). 

Про це пише пресслужба «Руху».

ПЕНАЛЬТІ ТА ТРАВМИ «РУХІВЦІВ»

Першими в атаку пішли львів’яни, і перший удар по воротах завдали саме гості. Після навісу зі штрафного Слюсар зробив спробу пострілу головою, але м’яч пройшов вище воріт. Комбінація у відповідь від «Інгульця» завершилася ударом Головкіна – Паньків ногою ліквідував загрозу.

А далі після прострілу від Кучеренка м’яч влучив у лікоть Роману, й арбітр матчу Дмитро Кривушкін скористався можливістю призначити пенальті у ворота гостей – Ковальов розвів голкіпера Паньківа та м’яч у різні кути – 1:0.

Одним із ключових епізодів першого тайму стало зіткнення двох футболістів «Руху» – Роман налетів на Мисика, з голів обидвох гравців пішла кров, тож довелося замінити їх і навіть скористатися послугами «швидкої допомоги».

Загалом до перерви ініціативою володіли господарі. На 35-ій хвилині після подачі кутового й удару когось із футболістів «Інгульця» лише Слюбик вибив м’яч із лінії порожніх воріт. Через півтора хвилини «рухівці» організували цікаву атаку: Алваренга навісив із правого флангу, м’яч потрапив до Таллеса, але удар у бразильця не вийшов акцентованим – вище воріт. На 43-ій – тільки самовідданість Підгурського, який заблокував удар Смолякова, врятувала ворота «Руху» від небезпеки.

Поєдинок проходив із великою кількістю єдиноборств, стиків і в’язкої боротьби, помилок у діях суперників не бракувало, тож особливо гострих моментів за таких обставин виникало небагато.

НЕ ВДАЛОСЯ ВИПРАВИТИ СИТУАЦІЮ

Відразу на початку другого тайму «Інгулець» створив іще один момент: Кухарук і Резепов розіграли комбінацію, після удару останнього лише сейв воротаря Паньків врятував гостей. На 56-ій хвилині в контактній боротьбі у штрафному майданчику господарів упав Альваренга, однак рефері цілком прогнозовано не побачив порушення правил проти аргентинського футболіста «Руху» та не призначив одинадцятиметровий.

У районі 60-70-ої хвилини «жовто-чорні» зробили декілька підходів до штрафного майданчика господарів, подекуди це виглядало перспективно, проте до небезпечних моменті справа не дійшла. «Інгулець» же діяв за рахунком, розраховуючи на контратаки, які, щоправда, теж не дуже виходили.

Чудова нагода зрівняти рахунок виникла в «рухівців» на 71-ій хвилині. На лівому фланзі активізувалися Соломон і Лях, Ростислав добре навісив у штрафний майданчик, Климчук пробив головою у дальній кут, але м’яч пройшов поруч зі стійкою воріт. На 74-ій – той же Климчук хитро пробив із-за меж карної зони, однак після рикошету м’яч пішов лише на кутовий.

На 76-ій у «Інгульця» вдалася непогана контратака: Одарюк віддав на Запорожця, то вистрелив вище воріт. Кінцівка матчу минула в атаках львівської команди, петрівці ж намагалися руйнувати спроби гостей і намагалися якомога довше тримати м'яч, і їхня тактика спрацювала – господарі довели матч до мінімальної перемоги 1:0. При цьому арбітр Дмитро Кривушкін на останній хвилині основного часу ще й показав другу жовту картку Соломону.

Чемпіонат України серед команд УПЛ. Перенесений матч 10-го туру.

19 квітня 2023 року. Стадіон «Інгулець» (Петрове).

«Інгулець» (Петрове) – «Рух» (Львів) – 1:0 (1:0).

Голи: Ковальов, 15 (пен.).

Попередження: Соломон, 39; Альваренга, 48; Кітела, 84; Лях, 90+1.

Вилучення: Соломон, 90 (друге попередження).

«Рух»: Паньків, Лях, Слюсар, Слюбик, Роман (Кітела, 29), Підгурський (Карабін. 77), Довгий (кап.), Соломон, Таллес, Мисик (Альваренга, 29), Климчук.

ІА "Вголос": НОВИНИ