Міністерство інфраструктури України 20 лютого оголосило і досі не завершило переговорну процедуру щодо закупівлі в ТОВ «Авіакомпанія Скайап» послуг із евакуації українців із зони поширення коронавірусу в Китаї за 4,50 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро», пишуть Наші гроші.

Закупівлю оголосили за переговорною процедурою через відсутність конкуренції, у тому числі з технічних причин. При цьому в обґрунтуванні Мінінфраструктури послалось на протокол наради щодо евакуації громадян України, яка відбулась 3 лютого, а також на листи авіаперевізників щодо відсутності технічних можливостей для здійснення рейсу.

Від виконання рейсу відмовились «МАУ» і «Роза вітрів» з орбіти Ігоря Коломойського та «Азур Ейр Україна», яка належить турецькій фірмі «Ze Seyahat Acentaliği Ve Turizm Işletmecilik Yatirim Limited Şirketi» та відома як дочірня фірма російської «Azur Air».

«SkyUp» 20 лютого евакуювала громадян України із зони поширення коронавірусу 2019-nCoV літаком за маршрутом Ухань (Китай) – Київ (Україна). Раніше перший заступник міністра інфраструктури Дмитро Абрамович казав, що це коштуватиме до 4,50 млн грн.

Через день, 21 лютого відомство повідомило про намір укласти договір зі «SkyUp», а потім тендер завис із невизначеним статусом без остаточного укладання договору між міністерством і перевізником.

На порталі публічних коштів «Є-Дата» теж немає даних про оплату за цим договором.

Засновниками лоукостера «SkyUp» є фірма «Global Travel Holding Ltd» (Британія) Юрія та Олександра Альб і ТОВ «ACS-Україна» тієї ж британської фірми, Тетяни та Юрія Альб.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ