Міністр охорони здоров'я України визнав, що випадки фальсифікації «ковідних» довідок все ж трапляються. За його словами, зараз поліція почала три провадження через підробку документів COVID-документів.

Про це посадовець заявив у інтерв'ю для «Радіо Свобода». 

Відповідаючи на питання журналістів, міністр визнав недосконалість системи видачі сертифікатів про щеплення, яка дає можливість для шахрайства з документами..

«Шахрайство є. І з шахрайством треба боротися. Я не можу сказати, що в нас країна, в якій немає шахраїв. Є шахраї і є результати тих спецоперацій, які сьогодні проводить Нацполіція України, СБУ. Вони виявляють факти, як шахраї, які користуються типу печатками, бланками закладу, і видають підробні документи, так і недоброчесність серед медичних працівників. І там, де зафіксовані такі факти, відразу розпочинаються кримінальні справи, ці лікарі відсторонюються від роботи. Є вже факти звільнення», – зазначив Ляшко.

За його словами, наразі йому відомо про три кримінальні провадження

«Зараз фактів багато зафіксованих. Слідство ведеться по факту. Я точно знаю про три випадки, де розпочаті кримінальні провадження, і де головний лікар ухвалив рішення про відсторонення цього працівника, який свідомо порушував», – заявив міністр.

Зауважимо, зараз у мобільному додатку «Дія» після повної вакцинації від COVID-19 українці можуть отримати два типи сертифікати: внутрішній і міжнародний, який використовується під час подорожей.


Нагадаємо, як раніше писав «Вголос», на території Львівської області викрили злочинну схему із виготовлення підроблених сертифікатів про COVID-вакцинацію.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ