У середу, 9 лютого, вдень до України прибув літак із військовою допомогою від Британії. Техніка привезла спорядження для загонів територіальної оборони.

Про це повідомив керівник Міністерства оборони України Олексій Резніков на власній сторінці в соціальних мережах.

Резніков розповів, що серед допомоги від Британії – спорядження та товари військового призначення. Літак привіз шоломи та бронежилети.

Міністр звернувся до партнерів та висловив подяку за непохитну дипломатичну та політичну підтримку, а також військову допомогу.

Варто зазначити, що це вже не перший літак із допомогою, який наша держава прийняла від Британії. Наприкінці січня Україна отримала 30 елітних військових, які навчатимуть бійців ЗСУ, а також 2 тисячі одиниць протитанкової зброї.

ЗМІ пишуть, що йдеться про легку протитанкову зброю наступального покоління. Її описують як першу в історії ракетну систему, яка здатна лише одним пострілом знищити будь-який бойовий танк.

Як писав «Вголос», Британія надасть Україні ракетне озброєння для протистояння Росії на морі. Ракетне озброєння для кораблів дозволить протистояти країні-агресорці в Чорному й Азовських морях.

ІА "Вголос": НОВИНИ