Міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що, буцім, 120 американських військових-найманців привезли на схід України хімічну зброю та готують провокацію, яка загрожує безпеці РФ.

Про це він сказав на засіданні колегії Міноборони в Москві за участю президента РФ Володимира Путіна, як передає російське РБК.

«Для здійснення провокації в міста Авдіївка та Червоний Лиман доставлені резерви невстановленого хімічного компонента», - сказав Шойгу.

За словами міністра, «достовірно встановлено», що в Авдіївці та Приазовському Донецької області перебуває понад 120 співробітників американських приватних військових компаній.

Вони там нібито «обладнують вогневі об'єкти в житлових будинках і на соціально значущих об'єктах, здійснюють підготовку українських сил до проведення спеціальних операцій та активних бойових дій».

Шойгу заявив, що НАТО перекидає війська на «східний фланг», у тому числі з території США, та залучає до військової активності Україну, Молдову та Грузію.

«На навчаннях відпрацьовуються різні варіанти застосування коаліційних угруповань проти Росії, залучення позаблокових держав: Грузії, Молдавії та України. Прагнення Північноатлантичного альянсу залучити українські збройні сили несе загрозу безпеці Росії, особливо зважаючи на спроби Києва вирішити силовим шляхом проблему Донбасу», - сказав Шойгу.

Він заявив також, що дії НАТО є «воєнним освоєнням території України» і ситуацію погіршують постачання з США авіаційної техніки, зокрема ударних безпілотників та протитанкових комплексів.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ Росії не відкидає, що Москва може передати Білорусі ядерну зброю. А також назвала умову, за якої такий варіант розглядатиметься.

Також, як писав «Вголос», в Російській Федерації не планують залучати Україну до перемовин щодо так званих «гарантій безпеки».

ІА "Вголос": НОВИНИ