Росія планує повернути контроль над Україною та зірвати її плани щодо вступу в НАТО.

Про це заявив міністр оборони України Андрій Таран.

За його словами, пропагандисти Росії поширюють серед мешканців окупованих територій неправдиву інформацію про нібито агресивні наміри сил оборони України і підготовку до наступу.

Він також вважає, що “мілітаризація” інформаційного простору, інформація про відновлення бойових дій та відео з російськими ешелонами поблизу українських кордонів повинні посіяти паніку серед українського населення та налякати міжнародну спільноту.

Цілями накопичення військової техніки Росією є посилення тиску на Україну з метою примушення до поступок у переговорному процесі, а також демонстрація готовності застосувати силу проти України.

Стратегічною ціллю Росії Таран називає повернення контролю над Україною та перешкоджання євроатлантичному шляху України.

Міністр зазначив, що приводом до російської агресії може бути спровоковане загострення ситуації на передовій або звинувачення України у порушенні прав російськомовного населення.

Він також підкреслив. що Україна є миролюбною країною і українська армія міцно захищає передові рубежі. Міністр заявив, що уникнути загострення ситуації можна лише дипломатичним шляхом.

Читайте більше новин Вголосу:

ІА "Вголос": НОВИНИ