Міністр юстиції Павло Петренко прокоментував заяву суддів, які виносили рішення про незаконну націоналізацію «ПриватБанку». Вони поскаржились, що на них тиснуть представники влади.

Про це передає «Укрінформ».

«Якщо судді вирішили, що те, що уряд і Міністерство юстиції оскаржує їхнє рішення – це втручання, то я вважаю, що все ж таки треба уважно читати закон. Право на апеляцію, право на касацію і право на оскарження рішення суду – це конституційне право кожної особи: як українського громадянина, так і українського підприємця, так і української держави як сторони будь-якого судового процесу. А тим паче, коли йдеться про 155 млрд грн коштів платників податків, бюджетних коштів, які були профінансовані в рамках цієї націоналізації», – сказав Петренко.

Він наголосив, що оскарження рішення суду, яке він вважає таким, що не відповідає закону й інтересам держави, – це його обов'язок як міністра юстиції та обов'язок міністерства юстиції захищати інтереси держави в межах процесуального закону.

Нагадаємо, що Генеральна Прокуратура України розпочала досудове розслідування за фактом можливого втручання вищих посадових осіб держави в діяльність суддів під час засідання РНБО 18 квітня 2019 року.

Додамо, що голова Окружного адмінсуду заявив про тиск із боку Порошенка у справі «ПриватБанку».

ІА "Вголос": НОВИНИ