Уряд України урізав зарплати міністрів.

Стало відомо, скільки в квітні отримали державні службовці. Інформацію про це оприлюднило видання «Слово і діло».

Згідно з ухваленними змінами до держбюджету, зарплата не зможе перевищувати розмір 10 мінімальних, тобто зможе скласти максимум 47 230 гривень.

«Однак є невелика лазівка: в цю суму не входять матеріальна допомога, допомога на оздоровлення, допомога по тимчасовій непрацездатності та відпускні», – зазначає видання.

Найбільше в цьому місяці отримав віце-прем'єр і міністр цифровий трансформації Михайло Федоров – 113,9 тисяч гривень. Він отримав компенсацію за невикористану відпустку і допомогу по тимчасовій непрацездатності.

Міністр оборони Андрій Таран заробив 78,5 тисяч гривень, а міністр розвитку економіки Ігор Петрашко – 64,4 тисяч гривень, але обидва через обмеження отримають тільки по 47 230 гривень.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій заробив 63,3 тисячі гривень, але йому виплатять перерахунок зарплати за минулий період, тому чиновник отримає більше.

Міністр фінансів Сергій Марченко заробив 49 785 гривень.

Мінімальну зарплату 47 230 отримали прем'єр-міністр Денис Шмигаль, віце-прем'єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов, міністр охорони здоров'я Максим Степанов, міністр у справах ветеранів Сергій Бессараб, міністр юстиції Денис Малюська.

Найменше заробила виконуюча обов'язки міністра освіти і науки Любомира Мандзій – 46 тисяч гривень.

Нагадаємо, що члени ЦВК нарахували собі по 200-300 тис. грн. зарплати за квітень.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ