Про це йдеться у фінальній декларації зустрічі міністрів закордонних справ країн G7 в італійській Луцці, яка оприлюднена на сайті МЗС Італії.

«Ми єдині в тому, що криза в Україні може бути вирішена лише дипломатичним шляхом, з повною повагою до міжнародного права і принципів і в повній підтримці незалежності України, її територіальної цілісності та суверенітету» - йдеться у декларації.

Також у декларації очільники МЗС країн «Великої сімки» заявили, що визнають відповідальність Росії у конфлікті в Україні і наголосили на необхідності для неї виконувати свої зобов'язання в рамках Мінських угод.

«Ми знову засуджуємо незаконну анексію Кримського півострова і підтверджуємо нашу політику невизнання анексії і санкцій проти причетних до неї» - йдеться у декларації.

Зокрема, наголошується на необхідності виведення з України іноземних військових формувань і обладнання, повернути Україні контроль над власним кордоном та забезпечити доступ гуманітарної допомоги людям, які її потребують.

«Ми нагадуємо, що тривалість санкцій чітко прив'язана до повного виконання Росією її зобов'язань в рамках Мінських угод і поваги до суверенітету України» - заявили міністри.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ