Цьогоріч із держбюджету виділять гроші на реставрацію трьох замків Львівщини, серед яких – Жовківський, Підгорецький та Олеський. Також у рамках програми у 2021 році планують відреставрувати камерну сцену театру ім. Марії Заньковецької.

Зокрема, цього року Жовківський замок отримає 51 млн грн з загального фонду держбюджету, а Підгорецький замок – 32 млн грн. На Олеський замок у 2021 році виділять гроші з спецфонду у розмірі 45, 5 млн грн. Реставрація камерної сцени львівського національного театру ім. Марії Заньковецької обійдеться у 4 млн грн бюджетних коштів, - повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики .

Нагадаємо, що Міністерство культури та інформаційної політики затвердило список об'єктів, які відреставрують на Львівщині у рамках президентської програми «Велика реставрація». Серед 15 запропонованих пам'яток культурної спадщини на відновлення відібрали лише чотири. Роботи над ними розпочнуться вже у 2021 році.

Як розповів сайту НТА народний депутат, член Комітету з питань бюджету ВРУ Ростислав Тістик, реставрація відібраних пам'яток розпочнеться тоді, коли буде вирішено певні формальності: «Відповідно до Закону» Про публічні закупівлі» для початку проведення реставраційних робіт необхідно визначити виконавця робіт, укласти договір, отримати необхідні дозвільні документи у ДАБІ та МКІП».

Більше новин від Вголосу читайте за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ