У Пентагоні повідомляють про численні проблеми російських загарбників, у тому числі і з логістикою.

росіяни продовжують нести значні втрати бойового складу в Україні. Військова міць загарбників впала нижче 90% у порівнянні з початку повномасштабного нападу на Україну.

Про це інформує The Guardian.

Зазначається, що російські війська зазнають значних втрат, але ресурси у росії ще є. За оцінками США, Кремль зібрав понад 150 тисяч військових навколо України до вторгнення, а також літаки, артилерію, танки та інші вогневі сили.

«Ми оцінюємо бойову міць Росії трохи нижче 90%. Вони витрачають дуже багато, але вони також накопичили дуже багато сил з початку осені», - розповів співробітник Міноборони США.

Також він заявив, що у російської армії низький моральний дух, проблеми командування і контролю, опір призовників і проблеми з наступом на Київ.

«Вони знаходяться приблизно в 30 кілометрах на схід від Києва, де і були минулого тижня. Ми як і раніше оцінюємо, що росіяни мають проблеми з моральним духом на різних рівнях і в різних місцях... Вони не очікували такого рівня опору. Деяким з них (призовників, - ред.) не сказали, що вони дійсно збираються робити всередині України. Ми знаємо, що вони покладалися на призовників, і вони ще сподіваються. Я маю на увазі, що все ж це була значною мірою призовна армія. І тому це дуже молоді люди, які не мають багато досвіду роботи з солдатами та, як бачимо, всі ці фактори об'єднуються, що впливає на їх моральний дух», - йдеться в повідомленні

До того ж у рашистів значні проблеми з логістикою.

«Ми вважаємо, що у них проблеми з командуванням і управлінням не тільки з точки зору комунікацій. Я маю на увазі, що вони просто не були повністю підготовлені до операцій такої інтенсивності протягом такого довгого часу на стільки різних атак», - пояснили в Пентагоні.

 

Як вже писав "Вголос", сили росгвардії готуються блокувати рух по Кримському мосту в бік рф.

Також ми повідомляли, що Ірина Верещук повідомила про погоджені гуманітарні коридори на сьогодні 23 березня.

ІА "Вголос": НОВИНИ