Про це повідомив спікер Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник під час брифінгу, передає Інтерфакс-Україна.

«До складу інспекційної групи, як планується, увійдуть двоє представників від України, один представник від Канади і один представник від Королівства Данія. Інспектуванню підлягає територія вказаного району Ростовської області Росії, яка безпосередньо прилягає до державного кордону України», —розповів Мотузяник.

Водночас, він зазначив, що в рамках інспектування комісія отримає певну інформацію від російських командирів підрозділів. Також планують здійснити вертолітний обліт та сухопутну перевірку.

«Метою цих заходів є перевірка наявності або ж відсутності військової діяльності частин і підрозділів ЗС РФ, про яку повинні повідомляти заздалегідь. За підсумками інспекції буде підготовлено офіційний звіт», — сказав речник.

Про всі результати інспекції повідомлять державам-учасникам ОБСЄ.

Як відомо, напередодні РФ погодилась на проведення чотириденної інспекції військових об'єктів у Ростовській області. Раніше повідомлялося, що бойовики «ДНР» не ремонтують російську військову техніку на потужній ремонтній базі в окупованих районах Донбасу, натомість відправляють її до Росії. У цей час вони використовують нову або відремонтовану зброю з Ростовської області.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ