Про це повідомила прес-служба міністерства за підсумками зустрічі із делегацією Всесвітнього фонду охорони дикої природи (WWF).

Очільник Мінекології свободівець Андрій Мохник висловив тверде переконання, що ця зустріч має зміцнити відносини між Україною та Всесвітнім фондом дикої природи, а підписання Меморандуму про взаєморозуміння закладе міцне підґрунтя для подальшої співпраці.

Міністр зазначив: «Беручи до уваги глобальну природу проблем захисту навколишнього природного середовища, ми впевнені в необхідності підготовки та реалізації Меморандуму про взаєморозуміння. Екологічний ринок в Україні нині перебуває в стадії розвитку, і це доволі динамічний процес. До нас приходять нові технології, дозволяючи зробити рентабельними проєкти, які ще донедавна були суто дотаційними. Тож екологічний ринок України звертає на себе увагу серйозних інвесторів».

Андрій Мохник наголосив, що після завершення усіх внутрішньодержавних процедур і відповідно до національного законодавства, Мінприроди буде готове до укладення зазначеного меморандуму.

Зі свого боку, керівний директор Міжнародної Дунайсько-Карпатської програми WWF Андреас Бекман зазначив, що ця організація відкрита до співпраці та запевнив, що Всесвітній фонд охорони дикої природи докладе всіх зусиль, аби підтримати екологічні проєкти в Україні.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ