Міністерство інформаційної політики України звернулося до адміністрації соціальної мережі Facebook із проханням щодо запровадження антифейкових механізмів в українському сегменті соціальної мережі, повідомляє Інтерфакс.

«Ми проаналізували інтернет-простір, враховуючи запити користувачів, звернулися до керівництва соціальної мережі Facebook із проханням розробити механізм боротьби з фейковими новинами для українців за аналогією з іншими країнами. У свою чергу, МІП готове сприяти процесу за вказівками адміністрації мережі", - сказав міністр інформаційної політики Юрій Стець.

За його словами, соціальна мережа Facebook набуває дедалі більшої популярності серед користувачів в Україні, а також є джерелом інформації і для багатьох ЗМІ, тому українці, у свою чергу, мають право отримувати точну та правдиву інформацію в ній.

У повідомленні відомства зазначено, що нещодавно адміністрація Facebook анонсувала введення антифейкових механізмів у США та Німеччині. Вони надаватимуть користувачам можливість позначати новини як ненадійні для подальшого їх розгляду спеціалізованим агентством.

-

ІА "Вголос": НОВИНИ