Протиповітряна оборона країни продовжує знищувати ворожу авіацію та завдає повітряних ударів по колонах техніки і живій силі окупантів. Вчора влучними пострілами було збито 3 літаки та 3 вертольоти рашистів

Про це повідомило Міністерство оборони України у Facebook
"Вчора російські загарбники втратили три «грачі» – так називають штурмовики Су-25. Два із них збито на Чернігівщині та один – під Волновахою Донецької області. Крім того, у свій останній політ минулої доби вирушили і три вертольоти російських окупаційних військ", – йдеться в дописі.
Таким чином, за дев’ять днів війни українська протиповітряна оборона знищила щонайменше 39 російських літаків та 40 вертольотів.
"Нагадуємо, що до повномасштабного вторгнення в Україну, авіаційне угруповання російської армії, зосереджене довкола українських кордонів, налічувало близько семисот одиниць авіаційної техніки: приблизно 450 літаків і понад 250 вертольотів. Літайте - українська земля прийме всіх!", – зазначили в міністерстві.
Раніше ми повідомляли, що Збройні Сили України продовжують тримати визначені рубежі на всіх напрямках, а на окремих напрямках контратакують та змушують противника відступати з втратами, порушують тилові комунікації та завдають нищівних ударів.

Як писав «Вголос», найближчими днями або ж тижнями Московія скерує в Україну ще близько тисячі найманців.

Також ЗСУ у Маріуполі знищили понад 100 окупантів та велику кількість ворожої техніки.

ІА "Вголос": НОВИНИ