Минулої доби, 22 січня, російсько-окупаційні війська чотири рази порушили режим припинення вогню, у тому числі один раз із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС.

«Неподалік Травневого та безпосередньо по населеному пункту Травневе ворог двічі відкривав вогонь з автоматичних станкових гранатометів. Поблизу Водяного Донецької області російські найманці здійснили обстріл з мінометів калібру 82 мм та ручних протитанкових гранатометів», - ідеться в повідомленні.

Крім цього, противник за допомогою безпілотника скинув постріл ВОГ-25.

Унаслідок дій ворога один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав бойове травмування. Воїн перебуває в лікувальному закладі, стан його здоров’я - задовільний.

Станом на 7-му годину ранку 23 січня зафіксовано чотири порушення режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. У напрямку Водяного окупанти чотири рази відкривали вогонь з мінометів калібру 120 та 82 мм, а також із гранатометів різних систем.

Як зазначається, втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил унаслідок дій ворога немає, рубежі українських підрозділів залишилися незмінними.

Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли.

Як писав «Вголос», командувач військово-морських сил ФРН Кай-Ахім Шенбах відзначився цинічними заявами стосовно «втраченого Криму» та закликом надати Путіну «ту повагу, на яку він заслуговує». Після спровокованого цим дипломатичного скандалу високопоставлений військовослужбовець подав у відставку.

ІА "Вголос": НОВИНИ