В асоціації рибалок вже двічі обговорювали відповідну ситуацію (військові навчання-ред.) з посольством Росії. Там їх хотіли переконати у тому, що відправляти судна в зону військових навчань та перешкоджати – «нерозсудливо».

Рибалки не посилатимуть свої судна «для взаємодії з російським флотом», проте погоджуватися на умови Росії вони не збираються.

«Ми дали їм зрозуміти, що продовжимо вилов риби у тих місцях, де й завжди, а якщо це якось вплине на їхні навчання – ми вважатимемо це мирним протестом», - сказав Патрік Мерфі.

Також об'єднання рибалок обурила заява посольства Росії про те, мовляв, їхній уряд «зобов'язаний подбати, щоб ірландські риболовецькі судна вийшли з відповідної зони». В асоціації заявили, що води – Ірландії, тому її мешканці мають повне право рибалити там.

Нагадаємо, «Вголос» писав, що Росія запланувала у січні та лютому серію військових навчань за участю понад 140 кораблів та понад 10 тисяч військових в акваторіях трьох морів, Атлантичному та Тихому океанах.

Повідомляється, що основною спрямованістю навчань є «відпрацювання дій сил Військово-морського флоту та Повітряно-космічних сил із захисту російських національних інтересів у Світовому океані, а також щодо протидії військовим загрозам РФ з морських та океанських напрямків».