Безпілотний літальний апарат Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ виявив на окупованій території Луганської області новітню російську станцію наземної розвідки ПСНР-8 «Кредо-М1».

Про це повідомляє ТСН із посиланням на звіт моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

«Місія зафіксувала одну переносну станцію наземної розвідки (ПСНР-8 «Кредо-М1») на західній околиці с. Первомайськ (58 км на захід від Луганська)», — йдеться в документі.

За даними активістів міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm, станцію «Кредо-М1» фіксували на окупованій частині Донецької та Луганської областей п’ять разів у 2015-2016 роках.

Зокрема, влітку 2015-го станцію виявили в арсеналі банди «Хан» терористичної організації «Донецька народна республіка» та в окупованому Луганську, у березні 2016 року — на озброєнні 10-ї артилерійської бригади «ЛНР», у жовтні 2016 року — на озброєнні банди «Патріот», яку комплектують російськими найманцями та кадровими російськими військовослужбовцями, а також в окупованій Оленівці.

ПСНР-8 «Кредо-М1» розробляли в НДІ «Стріла» в російському місті Тула впродовж 1995-2001 років, на озброєння Збройні сили РФ її прийняли 2002-го, до України ніколи не поставляли, тому бути трофеєм бойовиків не може.

Станція забезпечує автоматичне виявлення та визначення координат рухомих наземних, повітряних і надводних цілей і коригування вогню артилерії. Вимагає двох-трьох осіб обслуги і забезпечує дальність зони огляду від 200 м до 32 км. Може виявляти цілі на відстані: людина — 7...8 км; танк — до 16 км; вантажний автомобіль — до 32 км; розрив артилерійського снаряда — до 5 км. Час роботи від акумуляторної батареї — до 24 годин, вага — 51 кг.

Як повідомляв «Вголос», американський безпілотник п’ять годин літав над Донбасом.

ІА "Вголос": НОВИНИ