Про це йдеться в звіті спецмісії від 19.30 19 травня, опублікованому в середу ввечері, повідомляє «УП»

«СММ разом із співробітниками спільного центру з контролю і координації (...) вирушила в Піски (підконтрольне уряду, за 7 км на північний захід від Донецька) і зустрілася там з командиром частини Збройних сил України, розташованої на південному сході Пісок, який повідомив, що під час обстрілу увечері 18 травня двоє солдатів були поранені, один серйозно», – сказано в заяві.

«Потім представників СММ провели до місця, по якому, як стверджується, був здійснений постріл міною з білим фосфором», – йдеться у звіті.

У СММ заявили, що, за словами одного з солдатів, обстріл стався близько півночі 18 травня.

«Спостерігачі СММ помітили воронку менше 1 м в діаметрі і в глибину 50 см, яка могла бути результатом пострілу міномета калібру 82 мм», – підкреслюється в звіті.

За їхніми словами, незважаючи на слова двох представників спільного центру про те, що була використана міна з білим фосфором, спостерігачі СММ не змогли підтвердити її використання на підставі наявних доказів та аналізу двказаного місця.

Представники СММ також зустрілися з українським і російським представниками спільного центру з контролю і координації в Соледарі.

Їм були надані журнали зі звітом про події, в яких зазначено про 71 порушення режиму припинення вогню (при цьому не названий відповідний період).

Раніше спільний центр з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін повідомляв про те, що бойовики обстрілювали н.п. Піски в ніч на 19 травня, ймовірно,фосфорними боєприпасами.

ІА "Вголос": НОВИНИ