Голова комісії планування бюджету та фінансів, депутатка фракції “ВАРТА” Наталія Шелестак поділилась історією про те, як міський голова хотів зекономити на дітях з інвалідністю. При цьому депутатку обурює, що на прикраси для міста без вагань виділили 5 мільйонів гривень.

Про це вона розповіла під час прямого етеру “Народне Толк Шоу” на телеканалі NTA.

Я запропонувала проект для діток з інвалідністю, які не можуть ходити в звичайну школу, але також потребують соціалізації та реабілітації. Цей простір важливий і для мене особисто, як мами дитини з інвалідністю. До мене щодня звертаються сім’ї з дітьми, яких теж ця тема болить. Після року роботи над цим проектом, я пройшла всі стадії погоджень - від комісій до виконавчого комітету, коли вчора мене повідомляють, що на цей центр для дітей виділяють лише 1,5 млн гривень. Нагадаю, на новорічні прикраси у вигляді “павучків” без вагань погодили 5 мільйонів. Моєму здивуванню не було меж. Хочу сказати, що саме тоді я усвідомила, що міський голова просто пробив дно будь-якої моралі”, - обурена Наталія Шелестак.

Зі слів Шелестак, міський голова хотів виділити саме таку суму, адже не знав, де взяти гроші для фінансування такого проєкту, водночас цих питань не виникало при фінансуванні витрат на новорічні прикраси. Депутатка пояснила, що для запуску проєкту необхідні були 6 мільйонів, які врешті депутати погодили на позачерговій сесії Львівської міської ради, вчора, 20-го грудня.

Десятки сімей з дітьми сподівались на цей проєкт, вони знали, що всі стадії погодження пройдено. Я все ж вдячна депутатам, адже кожен вчора мене підтримав, і необхідних 6 мільйонів все ж виділено. Але мене все ще дивує наш міський голова, який звинувачував мене в тому, що я краду “Різдво”, коли критикувала такі дорогі витрати на ілюмінацію для міста, адже саме він вчора запитав мене де місто може взяти ще гроші для центру для дітей з інвалідністю? Коли мова йде про “новорічне освітлення”, то 5 мільйонів - це “5 копійок”, зі слів Садового, а для дітей - цих копійок в бюджеті знайти не може. Його цікавило лише зарубати цей проєкт”, - впевнена Наталія Шелестак. 

Нагадаємо, як писав "Вголос", депутати обмежили премії міському голові Львова, його заступникам та радникам.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ