Мер м. Шепетівка, що у Хмельницькій області, від ВО «Свобода» Михайло Полодюк призупинив безкоштовну передачу земельної ділянки у користування Державної податкової служби.

Про це він сказав під час відеозвернення.

Міський голова Шепетівки зауважив, що дану земельну ділянку можна було б продати на тендері за вигідною ціною. Проте депутати міської ради з невідомих причин на сесії 9 липня вирішили віддати землю у безкоштовне користування податковій.

«Депутати Шепетівської міської ради прийняли рішення про безкоштовну передачу земельної ділянки, яка знаходиться на вулиці Небесної сотні, що біля кінотеатру, у постійне користування Державній податковій службі.

Коли ця земельна ділянка повернулась до комунальної власності, до нас звертались серйозні підприємці, котрі могли б її придбати на умовах тендеру.

Міський голова Шепетівки Михайло Полодюк зауважив, що раніше місто вже продало на тендері за 3 мільйони гривень схожу ділянку. Це ж планувалось зробити і з наступною.

«Проте плани помінялись і депутати передали землю Державній податковій службі. Хоча ще 11 червня, коли це питання виносили на розгляд сесії, лише сім депутатів погодились з ідеєю про безкоштовну передачу землі, інші категорично вважали, що ділянку потрібно продати на тендері. Голосування на цій сесії змінило ситуацію. І я не можу сказати, що сталось між депутатами. Проте хочу вірити, що це рішення депутатів було просто емоційним та необдуманим», - зазначив Полодюк.

Міський голова Шепетівки наголосив, що у міської влади з Державною податковою службою давно були складні стосунки.

«За мовчазною згодою податкової, рішенням районної ради була змінена реєстрація закладів охорони здоров’я з міста на територію району. Завдяки цьому з Шепетівки було виведено близько 15 мільйонів гривень податків. Ці гроші нам були необхідні, проте податкова ніяк не відреагувала на дії районної ради», - пояснив мер Шепетівки.

Міський голова також зауважив, що під час ревізії чиновники встановили, що 281 особа в Шепетівці у 2019 році не сплатила податків за нерухомість у міський бюджет. Проте і тут податкова проігнорувала звернення міського голови.

«Якщо хтось хоче закинути мені корисливі мотиви, у мене їх нема. Нагадую, що зараз у нас земля продається перед камерами та спостерігачами, махінацій не буде. Сесію проводитиме секретар міської ради. Пропоную депутатам повторно розглянути питання і вирішити його на користь громади», - наголосив мер Шепетівки.

ІА "Вголос": НОВИНИ