Сьогодні, 7 жовтня, під час пленарного засідання сесії Львівської міської ради відбулось годинне спілкування міського голови Львова з депутатами у форматі запитань-відповідей.

Депутат фракції «Європейська Солідарність» Олексій Різник запитав Андрія Садового про те, чи готовий він долучити депутатський корпус до розробки загальної єдиної концепції розбудови єдиної інфраструктури міста.
«Всіх у Львові болить питання розбудови соціальної інфраструктури. Чи готові ви долучити депутатський корпус до розробки загальної єдиної концепції розбудови єдиної інфраструктури? Чи готові ви доручити це питання депутатам, які готові відповісти за якість цієї концепції мандатом? І щодо мосту на Княгині Ольги - Володимира Великого він буде чи не буде?», - запитав Олексій Різник.
У відповідь міський голова запевнив, що без співпраці з депутатами у будь-які сфері важко мати кінцевий результат. А міст на Княгині Ольги виключно для проїзду трамваїв і нібито з погляду здорового глузду є нераціональним, оскільки його проєктувала ще у 70-ті роки, його і не добудували в радянську добу, а фахівці, яких місцева влада запрошувала з Німеччини, мають позицію, що він не потрібен фізично.

Нагадаємо, «Вголос» писав про ситуацію з трамвайним шляхопроводом на вулиці Науковій.  Нещодавно у міської влади Львова виникла ідея демонтувати трамвайний шляхопровід, який станом на зараз готовий на 80%. З такою ініціативою виступив депутат ЛМР від фракції «Самопоміч» Андрій Шевців, якого підтримали представники ЛКП «Інститут міста».

Вони наполягають на необхідності демонтажу мосту та продовження трамвайної гілки безпосередньо через вулицю Наукову по землі, з перетином рейкового полотна та проїжджої частини. 

Водночас така ініціатива викликала спротив багатьох мешканців району, депутатів ЛМР та профільних фахівців.


ІА "Вголос": НОВИНИ