У центрі Львова, просто у зоні ЮНЕСКО, вже згодом, як стверджують ЗМІ, може з’явитися черговий елітний готель.   Його будівництво активно просуває міський голова Львова Андрій Садовий, який навіть на сесії пригрозив депутатам Львівської міськради: мовляв, «якщо вони не проголосують за це рішення, він не підпише інших важливих для міста документів».

Прогнозовано проголосували за це рішення підконтрольні Садовому депутати від «Самопомочі» та наближеної до нього Української Галицької партії, а також двоє представників формально існуючого «Народного контролю» - Ворко Тарас та Мармуляк Анна. Разом з тим, певним дисонансом на тлі цього «одобрямсу» виглядало «за» «свободівця» Дмитра Чуниса, котрий  проголосував всупереч позиції фракції ВО «Свобода».

Як стверджують джерела «Вголосу», так зване позитивне вирішення цього питання було щедро винагороджене зацікавленими особами.

Загалом 34 депутати Львівської міської ради проголосували за питання про «розроблення детального плану території, обмеженої вул. М.Вороного, вул. С.Руданського, вул. Ф. Ліста, вул. М.Коперника, пл. А.Міцкевича, просп. Т.Шевченка». Так офіційно  називається крадіжка елітних площ Львова. І це попри буквально благання місцевих мешканців, які просять дати їм гарантії, що усе пройде без шкоди для них.

«Ми хочемо захисту, бо це будівництво знищить історичний центр Львова. Ми, місцеві мешканці, неодноразово звертались до Андрія Садового з протестами. Він нам усе обіцяв, але нічого не виконав. Тиждень тому з’явились забудовники і ми навіть погодились на переговори. Ми просимо захистити наші права», - сказала місцева жителька Юлія Старчак.

Проте, як бачимо,  проблеми людей не особливо хвилювали мера Львова Андрія Садового. Він, не соромлячись, з трибуни Львівської міськради заявив, що за це питання потрібно проголосувати, бо це «для нього має сакральне значення». Мер Львова навіть погрожував депутатам:

«Це питання дуже важливе для громади міста Львова. Велике прохання проголосувати, щоб у мене рука не боліла підписувати інші ухвали», - шантажував депутатів Садовий

Депутат Львівської міської ради Андріян Гутник розповів:

«Раніше ми планували на цій території побудувати багаторівневий підземний паркінг, а зверху, на даху паркінгу, хотіли зберегти спортмайданчик. Проте у Львівській міській раді нам заявили, що ніякий паркінг там не можна зводити, бо, мовляв,  це зона ЮНЕСКО. Зараз ми не матимемо ні паркінгу, ні спортивного майданчику. Натомість ми бачимо як місто потопає у корках», - пояснив депутат і нагадав: »Садовий обіцяв у центрі Львова збудувати три парковки, а досі - нема жодної«.

«Садовий «сам себе спалив». Він напрочуд вперто сидів на сесії і активно проштовхував дане рішення. І тільки, коли за ймовірне будівництво у центрі Львова проголосували, задоволений Садовий пішов геть із сесійної зали», - наголосив Гутник.

Як стало відомо »Вголосу«, фракція ВО »Свободи" ставитиме питання про виключення Чуниса зі своїх лав.

ІА «Вголос» публікує перелік депутатів Львівської міської ради, котрі хочуть знищити архітектуру центру Львова та збудувати там незрозумілу споруду:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ