Польські та українські твори одночасно прозвучали у Львові та  Кракові. У містах відкрили музичний фестиваль під назвою «Музика у старому Львові». Для гостей та мешканців міста він ювілейний, його проводять вже вдесяте.   

«Ця традиція стала для львів'ян приємною подією. І для гостей нашого міста і для наших  партнерів тому, що відбуваються обмінні  концерти. Музиканти з Кракова приїжджали до Львова, львівські музиканти були в Кракові», - розповів директор фестивалю та народний артист України Сергій Бурко.  

Урочисто відкривала фестиваль  піаністка Марта Кузій. Творами з особистого репертуару вона зібрала повну залу глядачів. 

«В мене складена програма так, щоб людина відчувала через музику міцний внутрішній стрижень. Разом з тим вразливість та ліричність. А на кінець трошки легкості в бутті. Щоб люди вийшли звідси наповнення і  натхненні», - розповіла піаністка Марта Кузій. 

Незмінним генеральним партнером фестивалю  «Музика у старому Львові»  вже впродовж дев'яти років є Кредобанк. 

«Ми повинні завдячувати перш за все нашим друзям багаторічним, партнерам, банку Кредобанк»,-  наголосив директор фестивалю та народний артист України Сергій Бурко.  

Навіть потри повномасштабне вторгнення Кредобанк активно  підтримує українсько – польські культурні проєкти.  

«Кредобанк підтримує «Музику в старому Львові» оскільки це гарний українсько-польський культурний проєкт, який дає можливість представити мистецьке надбання українців в Польщі та  відповідно Польщі в Україні. Це є дуже важливо особливо зараз»,- наголосив  директор департаменту комунікацій Кредобанк Віктор Гальчинський.

Нагадаємо,  фестиваль «Музика у старому Львові»  триватиме до кінця серпня. Впродовж цього часу відбудуться близько 10 концертів у різних локаціях. 

ІА "Вголос": НОВИНИ