Ізраїль цілком випадково випустив мікроскопічних тварин на природному супутнику Землі. Цілком вірогідно, що просто зараз на Місяці живуть тисячі крихітних і майже незнищенних істот.

Коли приватний космічний апарат Beresheet з Ізраїлю розбився об поверхню супутника, на його борту була коробка, наповнена тихоходками. Це мікроскопічні істоти, які здатні вижити в екстремальних умовах космічного вакууму. Як пише Newsweek, засновник Arch Mission Foundation Нова Співак, який заплатив за розміщення тихоходок на борту апарата, впевнений, що вони вижили й поселилися на Місяці.

Тихоходки були частиною «місячної бібліотеки», яку зібрав фонд Співака. Коробка була завбільшки з DVD. У ній містилося ДНК людини включно з генетичним кодом самого бізнесмена, а також 30 мільйонів сторінок інформації про знання людства і тисячі зневоднених тихоходок.

Останні заслужили славу найбільш витривалого виду на Землі. Вони мікроскопічні й можуть витримати температуру до 150 градусів за Цельсієм. Вони також здатні пережити заморожування живцем. Відомо, що одна істота пережила 30 років у замороженому стані. Крім того, тихоходки здатні жити без води до десяти років.

Місячна бібліотека Arch Mission Foundation була розміщена на борту апарата Beresheet, який повинен був стати першим приватним космічним судном Ізраїлю на Місяці. Запуск відбувся 22 лютого, а спроба посадки – 11 квітня. Але місія провалилася, оскільки апарат розбився.

«В перші 24 години ми були шоковані. Ми очікували, що все відбудеться успішно. Ми знали, що ризикуємо, але не думали, що ризик настільки значний», - сказав Співак. Але, за його словами, після аналізу траєкторії апарата і складу місячної бібліотеки, у його фонді переконані, що вантаж пережив удар. «За іронією, наш вантаж, вірогідно, єдине, що уціліло в цій місії», - сказав Співак.

ІА "Вголос": НОВИНИ